Mina kurser hösten 2012.

EXW 330 - Kinesiologiska grunder inom rörlighet
 
- Detta är en kurs där jag kommer lära mig att använda otroligt månda kinesiologiska och anatomiska begrepp och termer. Vi kommer gå igenom näst intill varenda led i kroppen; vilka muskler som kontrollerar dom specifika lederna; vilka olika rörelsemönster lederna kan utöva; och allt detta i perfekt "kinesiologiskt språk." Förmodligen kommer detta bli den allra svåraste kursen, men jag kommer veta otroligt mycket om kroppen och musklerna. Efter denna kurs kommer jag kunna med enkelhet kunna hitta rörelser, nämna rörelser, analysera rörelser, etc. T.ex. flexion, abduktion, genom det transvera, saggitala, eller frontala planet, med hjälp av horizontella eller vertikala axeln. Ja, det är komplicerat, men det där var bara dom enkla termerna.
 
EXW 420 - Tester och mätemetoder inom träning.
 
- Denna kurs kommer inte lära mig så mycket ny fakta, men jag kommer få upprepa mer och gå in mer på djupet. Det kommer även vara mycket laborationer då jag kommer bli väldigt komfortabel med att ta blodtryck, EKG, puls, VO2, kroppsfett etc. 
 
EXW 425 - Dosering inom träning.

- Hur ska man dosera idrottare, eller vanliga motionärer. Vad passar bäst? Vilket är mest optimalt att för att nå sitt mål? Ja, dessa frågor kommer jag få ställa mig själv, utvärdera klienter och sedan ge dom träningsprogram som omfattar, styrka, uthållighet, och rörlighet. I denna kurs kommer jag bli tilldelad en student (klient) som är i sitt första eller andra år i samma utbildning. Jag kommer ha flertalet möten med denna kund, ta tester, utvärdera, ge träningsprogram och sedan följa upp. Det ser jag fram emot! Sedan kommer det bli otroligt mycket skrivande då vi blir tilldelade "påhittade" kunder vi ska göra samma sak i. Så det blir många uppsatser. 
 
EXW 460 - Teori och applikationer inom styrketräning.

- Detta är nog den kurs jag ser mest fram emot. Det är alltså bara om styrketräning. Mycket kommer bli att läsa journaler och artiklar som är noga granskade och godkända av andra i pofessionella inom området. Boken vi använder oss av är samma bok för att ta certifikatet - styrke- och konditionsspecialist. Målet är att ta det certifikatet i vår, då man i synnerhet jobbar med presationsförbättring inom en speciell idrott. Även här kommer det bli mycket skrivande och analyserande. Den här kursen kommer passa perfekt med kinesiologin. I denna kursen lär jag mig bl.a hur man utför olika övningar på korrekt sätt, och i kinesiologin är det mer varför man ska utföra dom på det sättet för att på bästa sätt undvika skador.

Kommentarer
Postat av: Jonas Grundstrom

Vilka roliga kurser du far lasa den har terminen! Och Kinesiologi ar lite klurigt, men du kommer fixa det galant :)

2012-09-12 @ 13:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0