Andra avklarad.

Jag vet att det tog ett bra tag med uppdateringen, men har haft fullt upp med skolan denna veckan!

Vi simmade mot Cal Berkley som vann NCAA förra året med flertalet toppklassimmare! Det blev säsongsbästa på 100 & 200br med 58.1 & 2.10.3 som är halvsekunden snabbare än tidigare. Det går frammåt alltså. 26.0 i laget vilket är halvsekunden över säsongsbästa.

Låt inte luras, coachen sa det efter tävlingen att vi borde ha simmat som bäst på 100 och 200 eftersom vi inte har den riktigt toppfarten i oss ännu. Jag fick hoppa in i frisimslaget, gjorde 21.4. Inget att hurra för då man missade vändingen.

---

Annars har det börjat trappats ner ordentligen. Kortare serier och pass med mycket kvalite. Den senaste veckan har det blivit frisimsprint för min del eftersom jag vilat min ljumske som vart småkass sen i November. Det finns mycket att fixa tydligen... redigerare

Första avklarad.

Simmade som sagt mot Stanford idag. Gick helt okej resultatmässigt, men dom piskade sönder oss på allt.

57.5 i laget idag. Jesper hade 57.9 i A-laget.. Fick förvånansvärt simma 200me idag som jag inte var allt för lycklig över strax efter laget. Slutade på 2.00.9 som är min bästa tid i säsong ändå. Stanford-grabbarna hade, 1.50, 51, 53, 54... Vi hade 1.57, 59, 59, 00. Klassillnad? Ja. Efter det fick jag simma 200br - 2.11.7 - riktigt bra för att haft en 200me innan det tycker jag.

Kan dra till och säga att jag simmade bredvid den nästa "Phelps" idag på 200br. Han hade 1.59. Han är inte ens bröstsimmare. Han simmar medley och är en freshmen detta året. Förra året han började college simmade han snabbare än vad Ryan Lochte gjorde under sina år som collegesimmare på 200me. Han simmar verkligen allt verkar det som! David Nolan är ett namn att komma ihåg i simningen alltså. Får se om han utvecklas lika mycket i långbana bara!

Deras anläggning var helt sjukt! Den största och bästa utomhusanläggningen i USA tydligen. 2st 50m bassänger, en hopppool, och tävlingspoolen (25 yards som är sambunden med en liten hoppbassäng)


Där tävlade vi. Till höger är båda 50orna och bakom läktaren är hoppbassängen!

In Cali.

På plats i San Fransisco-området för att simma mot Stanford imorgon. 4x100me lag och 200br på agendat verkar det som - om det inte blir några överraskningar d.v.s. Jag vill helst inte simma 4x50fr eftersom det går, bokstavligt talat, grenen efter 200br. Kanske man sätts in på 50fr? Näää.. Jag har dock simmat fortare än hälften av 4x50fr-laget på träningarna så man vet aldrig.

Stanford separerar sina män och kvinnor i allt dom gör tydligen, så killarnas tävling är kl. 12.00 och tjejerna börjar efter oss runt 14-tiden.

Kallt är det också. Regnar gör det med. Dom mentalt starkaste simmarna kommer prestera bäst under helgen - punkt slut. Det är samma för alla. Bara att tuta och köra!

Smoke em out, Devils!

Helt ny nivå, Evelina - hejdå.

Fredags:
16x25 st 60 - hårt hårt hårt fort fort fort
8x50 st 2min - hårt hårt hårt fort fort fort
Den serien tar fint på krafterna och dom kära bicepsen. Eftermiddagen bjöds på sprintlagkapper (25or) - Mitt lag med Herbie, Jesper, & Vince vann alla (5st)

Lördags:
Lite längre insim och superfokus på fart och längd i simningen med mycket vila
50 runner - försöka negative splitta (väldigt svårt) - 11.6 + 14.7 = 26.3
50 runner - 4 armtag 1a 25, 6 armtag hem - 26.0
50 runner - så fort som möjligt - 24.9 - pers med 6/10
25 runner - så fort som möjligt - 10.01 - pers med 5/10 - simningen känns bra
25-50-25 , nerifrån, runner, nerifrån st 1, 2, 1 (för er som inte känner till den brokenserien) - 12.9 + 25.2 +

13.0 = 51.1 - pers med ca 4/10

Måndags:
4 varv (2x25 st 60 + 50 st 2) total starttid 9 minuter - alltså mycket fokus på fart och tempo - Riktigt bra serie. Låg jämnt på 50orna. Måste få in dom snabba 25orna nerifrån nu känns det som. Väldigt uppochner på dom.
Eftermiddagen böjds på hårt ben: 100 st 1.35, 1-4, 1-3, 1-2, 1 + 50 max st 60 - 10 varv
Mer sprint med slang och startträning (dom börjar bli bättre och snabbare nu)

Tisdag:
Landträning - lång tävlingsuppvärmning som på tävling - teknik och hypox i vattnet

Onsdag:
10x75 med sänkande starttid - bröstsim: 4st på 1.50 1-4, max med paddlar på resterande 1.40, 1.30, 1.20, 1.10, 1.00, 50s.  - Hade en riktigt bra serie idag. Gick fort och stabilt. Låg under 50 på allt, 51, 53 på dom sista. - ajajaj på biceps
10x100 fr st 1.20 snabb simning (hann inte serien pga lektion)

---

Simningen lutar helt klart åt rätt håll. Det känns verkligen som att det börjar närma sig conference. Imorgon åker vi till Kalifornien för att simma mot Stanford (som vunnit Pac-10 nu nästan 30 år på raken) och Cal Berkley (som vann NCAA förra året). Med andra ord, simma mot världsklassimmare på fredag och lördag. Ska bli kul, kallt och tufft! Under 10°C med regn och blåst är väntat!

---

Lilla Eve tar ett break från "verkligheten" och sticker till Florida för att hälsa på lite vänner från förra året. Hoppas resan går bra och att hon får riktigt härliga dagar där borta! Saknar dig redan gumman!

Födelsedagspojken

Dagen har varit riktigt lyckad - förutom lunchen då en viss person inte fattar att jag bara vill ha två skivor saltgurkor på min macka, utan ger mig typ 15. Annars var lunchen väldigt trevlig då min kära flickvän cyklade till skolan för min skull för att spendera lite tid med mig.

På morgon överraskades jag då det fanns en påse med godis utanför min rumsdörr! Tomten hade varit där (rumskompisarna).

Efter lite slit på att komma in i en restaurang bjöds det på pizza till slut på Mellow Mushroom. Det var väldigt upptaget den 11e Januari på Mills gator.

Fins presenter vart det också från Eve och familjen Karlsson! Hekmatisarna bjöd på lite cash som alltid är välbehövligt!


Tillbaka till skolan.

Skolan började i torsdags förra veckan, men idag får man ändå klassa det som den riktiga skolstarten.

Kurserna för denna termin ser ut som följande:
  • Flexibilitet
  • Styrketräning
  • Hjärt- och blodkärl-vetenskap
  • Förvaltning och ledning inom träning och hälsa
  • Förändringar i hälsobeteende
  • Komplementär sjukvård (vad nu det betyder - någon som vet?)
Det kommer bli en intressant termin den här. Efter detta kommer jag nästan vara personlig tränare, vilket är ett plus. NKK kanske behöver en styrke coach i framtiden?


Min helg.

Lite snö



Lite sol och lek



Det blir knappast bättre :)

NKK-möte på andra sidan atlanten.

I lördags simmade vi mot University of Utah. Snön föll under natten, så det fick man även se. Tyvärr fick våra killar stryk - igen. Vi håller alltså nollan med noll vinster för denna säsongen. Men vi är riktigt nedkörda, och alla presterar inte som dom skall.

Mina insatser var riktigt bra. 25.55 i 1a laget på 4x50me. Slutade 2a på 58.6 - näst bästa tid i dual meets med 1/10, men då var jag ute 7/10 långsammare. På 200 blev det lite tyngre. 3s långsammare än i fredags på 2.13.3. Höghöjden kändes verkligen i slutet. Det var framförallt svårt att återhämta sig mellan loppen, men det var en härlig upplevelse.

Kul var det att träffa Björn också. Deras kampus verkade väldigt fint, men utspritt! Simbassängen var också väldigt fin. Bra anläggning och skapligt med utrymme. Tyvärr blev det förlust i totala poängstriden, men på Pac-12 kommer det bli annorlunda, det är garanterat!


Höghöjdstävling.

Idag simmade vi mot Bringham Young University (BYU). Killarna fick stryk med 15p ungefär (vilket inte är mycket). Eftersom formen vart fin sattes jag in i A-laget på 4x50me så fick Jesper simma frisim istället. Det var en lyckad lagkapp som vi tog hem - 25.89 på mig som är 2/10 snabbare än jag gjort i dual meet.

Det var första grenen det. Svårt var det att hålla fokus hela tävlingen eftersom jag simmade i första grenen, näst sista, och sista. 200br var lyckad, 2.10.3 - 1.5s snabbare än i dual meet förr - 2min vila och 4x50fr, jag frågade aldrig om min split, men den kan ha varit väldigt långsam. Jag såg svart på pallen innan jag hoppade i alltså. Så fort jag gick i mål var det att hitta första bästa papperskorg för att tömma magen lite..

Nu har vi kommit till Salt Lake City - Björns "hemmaort" där OS gick 2002. Ska simma mot dom imorgon. Då blir det 50br i lag igen, 100br, och 200br - om inga korrigeringar sker d.v.s.

Swimmer of the day.

Sen träningen startade upp igen den 29e December har tränarna utsett Dagens Simmare varje pass. Jag fick den för gårdagens pass med mina snabba 25or och 50or från pall. 12.3, 12.1, 11.6, 26.5, 26.3. Motiveringen var trevlig att höra också faktiskt: "this person has been very consistent on recent practices and has shown great improvement throughout the year."

- För pappa som inte tycker om engelska: Jag har alltså varit väldigt stabil och presterat bra på träningar och har haft en bra utveckling under året - Jag instämmer.

---

Just nu sitter vi på flygplatsen - lyfter mot Utah alldeles strax. Ska simma mot BYU och University of Utah, där Björn simmar. Ska bli riktigt trevligt att träffa honom - ännu roligare att spöa deras lag. Så det blir en liten NKK samling på lördag med andra ord.

Stackars Evelina får vakta vårt hus medans vi är borta. Hoppas hon är kreativ där hemma och hittar på saker att göra under dagarna så hon inte river ner stället. Men jag litar på dig gumman :)


Nu börjar farten komma.

Sen julträningen börjat har jag tillbringat nästan alla pass, och det har gett fina resultat. Klart säongsbästa på våran 100 broken, 50 & 25 från pall.

För några dagar sen kördes 6 varv av 2x25 + 50 st 1 min med 7min vila mellan varje varv. Race pace! Många liknande serier har körts under jul för att få upp farten som verkligen funkat.

Idag var det 4x25 1-4, 4e från pall, 5 varv. Riktigt bra serie.

---

Vi hade även en diskussion om Justin Bieber. Han släppte sin första singel 2009, och har redan skrapat ihop 85 miljoner dollar. Lite sjukt? Ja. Han fyller 18 i år. Och jag ligger och simmar fram och tillbaka i en bassäng 5 timmar per dag..

Welcome 2012.

Nu har det nya året börjat. Mycket har hänt under det gågna året, och mycket kommer hända framöver. Mycket bra förhoppningsvis!

Man kan tycka att det ska ha varit ett roligt 12-slag, men så var icke fallet. Våran coach var smart nog att lägga in 2 hårda pass den 31e, och sen träning kl.09.00 den 1e. Ett champangeglass och sedan sängdags.

Igår på morgon var det 4x25-50-25, och det simmades fortaren än vad det gjorts tidigare med mariginal! På eftermiddagen skulle det vara lugnare för sprinarna, men huvudcoachen beslutade ett "team set" på 8x100 från pall. Mumsigt. Vi behövde bara göra 4 så det var skönt. Man var alltså lite sliten på kvällen.

---

Var det någon mer än mig och Julius som hoppade in i det nya året?

Annars chillas det lite mer Derek just nu och byggs 2000-bitars puzzel.


RSS 2.0