Första tävlingen.

Den var förra lördagen, men här kommer uppdateringen.

Det gick relativt bra. Snabbaste 50 bröst jag gjort i säsong, och halvsekunden långsammare än det snabbaste jag gjort på 100. 26.0 och 59.5 var jag i mål på. Klart godkänt, trots att jag ville simmat snabbare på 100. 200 var okej, 2.13.9. Måste ner mot 2.10 i säsong tycker jag.

Här är 100br och 4x50me från tävlingen. Har samma bana båda loppen, 6, 3e högst upp från bild.




Dags att tävla.

Idag har det varit 100% bröstsim verkligen. Mycket fart 50:or på morgon inför helgens tävling mot Las Vegas.

Vi simmade in 1000 yards idag och sen gjorde tränarna 4 medley lag. Jag simmade på 26.5 vilket är riktigt bra för mig i säsong utan allt för mycket fart, samt att träningarna tar riktigt hårt! Jag tror mitt bästa i säsong är ungefär den tiden faktiskt. Perset är från första året, 24.77. Det borde man simma fortare än, om man får chansen. Jesper simmade fruktansvärt fort, 25.6, vilket är runt det snabbaste han har gjort i säsong! Får nämna att vi hade gym 1h innan träningen också.

Så tävlingen kommer bli intressant! Dags att börja jaga Jespers tider om det ska gå fort i Mars. Vet ännu inte vad jag ska simma. Får nog reda på det imorgon eller fredag.

Natti

Perfekt träningsvecka.

Denna veckan har varit alldeles utmärkt för min del. Det går framåt och jag känner mig snabbare och snabbare för varje vecka, vilket är ett gott tecken.

Början på säsongen gjorde alla simmarna samma saker för att komma igång. Det var långt, tråkigt, och hårt. Men ändå nödvändigt för att komma i form, vilket jag gjorde för någon vecka sen. Sen vart jag nedtränad direkt. Nu äntligen börjar det dock kännas som att jag är en bröstsimmare igen och börjar på lite fart i mig.

Veckan var som följande;

Måndag FM: Benpass & bröstsimspass
Måndag EM: Gym 1h/Benpass första halvan/bröst andra - 3h pass
Tisdag EM: Landpass 30 min/Medeldistanspass - medley - 2.5h pass
Onsdag FM: Fartuthållighet alla tillsammans - simmar special
Ondag EM: Gym 1h/bröstsimspass - mycket teknink jobba på grepp - mycket med frisimsben - 3h pass
Torsdag EM: Sprintpass 1h land snabbhet och mage - 1.5h sprintpass nästan allt vändningsträning
Fredag FM: Benpass & bröstpass med mycket "distance per stroke" - mycket kontrol på bentagen
Fredag EM: Gym 1h/Sprintpass - Mycket från pall - kontrollerad simning men fort - 3h pass
Lördag FM: 30 min landpass /Sprintsyra - 25/50/25 start 1min på 25 nerifrån - 2 min på 50 "from a runner" - springa och dyka i. 4 varv. Jobbigare serie än det ser ut! Straight up sprint bara.

Det var min vecka, och den passade mig alldels galant! Om jag får simma dom 3 passen med sprintersen varje vecka kommer det bli bra för min del. För då får jag min medeldistansträning och bröstsimsträning också. Jag simmar bröst när vi sprintar.

Så här ser snabbhetsträningen ut på torsdagar (för min del - sprintersen kör det tisdagar också)
Vi kör inte riktigt allt här, men det mesta! Inte lika fort heller. Det är svårare än det ser ut. Vi kör men händerna också, in och ut ut rutorna. Så här blir man explosiv!


Jag tycker om min skola.

Jag är lyckligt lottad att jag hamnat där jag hamnat. Det är faktiskt en riktigt bra skola med fantastiska möjligheter. Lär mig mycket, pluggar hårt, och lyckas om jag vill. Det är trots allt top 100 av alla skolor där ute. Bara att använda resurserna som finns, och göra det bästa av situationen!


Jobbigaste bröstpasset på länge.

Idag var det 100% bröstsim, både på förmiddagen och eftermiddagen. Förmiddagen (som alla andra) var extremt intensiv, då eftermiddagen var mer teknikinriktat.

Man kan kalla morgonpasset för en riktigt tuff fartuthållighet. Önskar bara jag var i lite bättre form.

10 x (100 st 2 + 50 st 1)

Svårare än så var det inte. Allt bröstsim, allt fort. Blev snitt på 1.26-1.27 och 39. Helt okej med tanke på hård träning och sisådär bröstsimsform.


Hemska nyheter en måndag morgon.

Det var en psykiskt tuff morgon i måndags då vi fick två jobbiga nyheter.

Först var en av våra lagkamrater, Stephen med om en bilolycka i söndags. Han och hans bror stannade för att hjälpa någon som hade varit med om en olycka. Medan dom hjälper till kör en annan bil in i den stillastående bilen som då kör rakt in i honom. Vi trodde det var värre än det var. Först fick vi höra att det var fraktur i skulderblad och handled, men "bara" skallfraktur och hjärnskakning. Han vårdas på intensiven och gör snabba framsteg.

Stephen till vänster

Efter morgonens pass får vi även reda på att en i laget förra året omkom under natten. Han och hans vän hade klättrat över anläggningen och hoppat i vattnet. James Rigg hittades i vattnet på morgonen. Det var förmodligen alkohol inblandat, men hemskt att sånt här händer. Jag träffade honom ett par gånger, och han verkade vara en riktigt trevlig, snäll, och omtänksam kille.

En rejäl chock för hela laget och en väldigt känslosam dag var det. Man blir väldigt oroli eftersom det händer på sommarn hela tiden på Centralbadet och Himpa att folk nattbadar när dom är fulla och inte inser allvaret. Hoppas att det inte sker igen.

http://www.swimmingworldmagazine.com/lane9/news/College/28274.asp?q=James+Rigg+Pronounced+Dead+In+Accidental+Pool+Drowning

Vila i frid.

Nya skor.

Fick nya skor förra veckan. Behövligt! Rätt bekväma. Ska köpa ett par som jag kan ha dagligen också.

Temperaturen har droppat rejält här under dagen och gårdagen. Var kallt idag under passet. Blåsigt var det också! Var 20 grader bara med moln och blåst! Brukar ju vara stabila 30-35! Tror det bara en kallfront som kommit in. Folk sa att det var som det brukar vara under vintern. Så långbyxor och skjorta vart det idag!

Hade mitt andra prov i träningsfysiologi idag. Kändes fruktansvärt bra. Där satt den, om man säger.


Annars, jag har kommit i form. Nu är jag nedbryten. Försöka hålla igång högt tempo och fart i vattnet nu, så blir det bra på SM och kommande mästerskap!

Peace.

Middag á la Deniz.


Jasmineris, kött, paprika, lök, tomater & givetvis ett stort glas mjölk!

Ape-mountain.

Här har vi en liten utsikt på hur det ser ut över kampus:


* Korrektion, har sprungit upp två gånger nu.

Stjärt

RSS 2.0