Mina kurser hösten 2012.

EXW 330 - Kinesiologiska grunder inom rörlighet
 
- Detta är en kurs där jag kommer lära mig att använda otroligt månda kinesiologiska och anatomiska begrepp och termer. Vi kommer gå igenom näst intill varenda led i kroppen; vilka muskler som kontrollerar dom specifika lederna; vilka olika rörelsemönster lederna kan utöva; och allt detta i perfekt "kinesiologiskt språk." Förmodligen kommer detta bli den allra svåraste kursen, men jag kommer veta otroligt mycket om kroppen och musklerna. Efter denna kurs kommer jag kunna med enkelhet kunna hitta rörelser, nämna rörelser, analysera rörelser, etc. T.ex. flexion, abduktion, genom det transvera, saggitala, eller frontala planet, med hjälp av horizontella eller vertikala axeln. Ja, det är komplicerat, men det där var bara dom enkla termerna.
 
EXW 420 - Tester och mätemetoder inom träning.
 
- Denna kurs kommer inte lära mig så mycket ny fakta, men jag kommer få upprepa mer och gå in mer på djupet. Det kommer även vara mycket laborationer då jag kommer bli väldigt komfortabel med att ta blodtryck, EKG, puls, VO2, kroppsfett etc. 
 
EXW 425 - Dosering inom träning.

- Hur ska man dosera idrottare, eller vanliga motionärer. Vad passar bäst? Vilket är mest optimalt att för att nå sitt mål? Ja, dessa frågor kommer jag få ställa mig själv, utvärdera klienter och sedan ge dom träningsprogram som omfattar, styrka, uthållighet, och rörlighet. I denna kurs kommer jag bli tilldelad en student (klient) som är i sitt första eller andra år i samma utbildning. Jag kommer ha flertalet möten med denna kund, ta tester, utvärdera, ge träningsprogram och sedan följa upp. Det ser jag fram emot! Sedan kommer det bli otroligt mycket skrivande då vi blir tilldelade "påhittade" kunder vi ska göra samma sak i. Så det blir många uppsatser. 
 
EXW 460 - Teori och applikationer inom styrketräning.

- Detta är nog den kurs jag ser mest fram emot. Det är alltså bara om styrketräning. Mycket kommer bli att läsa journaler och artiklar som är noga granskade och godkända av andra i pofessionella inom området. Boken vi använder oss av är samma bok för att ta certifikatet - styrke- och konditionsspecialist. Målet är att ta det certifikatet i vår, då man i synnerhet jobbar med presationsförbättring inom en speciell idrott. Även här kommer det bli mycket skrivande och analyserande. Den här kursen kommer passa perfekt med kinesiologin. I denna kursen lär jag mig bl.a hur man utför olika övningar på korrekt sätt, och i kinesiologin är det mer varför man ska utföra dom på det sättet för att på bästa sätt undvika skador.

5 minuter av min vardag har jag väl?

Jag har varit otroligt dålig med bloggen. Vet faktiskt inte varför. Kanske för att träning inte har dragit igång på riktigt. Dock gjorde den det i lördags.
 
Men nu har skolan börjat och träningarna drar sakta igång nu. Och jag ska lova att skriva lite om träningspass, skola och vardag. Minst 3 per vecka! Annars får ni smiska mig.
 
 

Meteorsvärm

Söndag till måndag spenderades hos familjen Vitez. Riktigt underbara människor. Det är samma familj som jag spenderade Jul hos för er som inte hänger med. 
 
Codys flickvän gjorde nyligen slut med honom så han behöver en bra kompis som kan stötta och hjälpa honom. 
 
Igår natt börjades en ström av meteorsvärmar som ska hålla på i en vecka ungefär! Varje år passerar jorden tydligen en stor grupp av meteorer. Och i början på augusti varje år kan man se dessa! Sjukt häftigt! Igår kväll satt vi ute vid deras pool i shorts och t-shirt i 30 graders värme, vindstilla med en klar himmel. Har aldrig sett så många stjärnor förrut alltså. Och det häftigaste var att man kunde se Vintergatan också! 
 
Så här såg det ut ungefär:
 
 
Och det snittade ungefär 100st per timme, så det blev en del vackert att se!

Värmebölja.

Det är nu otroligt hett här i Arizona. Närmare sagt 45°C. Denna veckan ska vara helt vansinnig tydligen. Ikväll drog det även in en storm så det blåste mycket.

Nu tänker ni säkert - "åh vad skönt med lite blåst," men icke! Tänk er att ni sitter i en bastu, och sen blåser någon på er. Ja, så var det idag när jag och Derek cyklade hem från gymmet! Det brände på armarna alltså.. Svårt att andas också.

Så kommer det se ut till söndag har nyheterna sagt. Man får akta sig för hudcancer alltså.

Dagens teknologi och dess problem

Jag har nu jag fått en "smart phone" - ja, eller fått låna av Eve. Tack så mycket hjärtat! Men i alla fall. Det är jätteskönt att kunna SMS'a henne gratis när jag vill och ha tillgång till internet när jag vill.
 
Dock finns det ju givetvis problem med detta. Det tar upp onödigt  mycket energi så man måste ladda telefonen hela tiden! Sjuuuukt jobbigt. Igen, det är en grym uppfinning, men att batteriet inte håller så läge stör mig. Så jag kommer låna den här av min lilla sötnos nu i kanske 1 eller 2 år - och sen köpa en grym. Då ska förhoppningsvis batteritiden bli bättre också.
 
Dock är jag otroligt dålig med den här. Vet inte hur den funkar. Kan inte hantera den. Är jättelångsam på att SMS'a. Men jag lär mig sakta sakta!

Tatuering

I lördags gjorde jag en tatuering för er som inte redan visste om det. Här kommer en liten bild på den. Den gjorde skapligt ont, tog en timme, men kostade bara 120 dollar. Under 1000-lappen med andra ord, vilket inte är dåligt för en tatuering i den storleken.

 
Sen har flytten, uppackningen och inredningen gått bra! Det har tagit oss 3 dagar att fixa i ordning allt. Internetet har varit nedlagt på grund av flytten, men det fixades idag igen! Därför ska det återgås till lite bloggande.

RSS 2.0