En träning att se fram emot.

Denna veckan har vart så tuff alltså. Även om det är återhämtning i gymmet, så är jag helt körd. Får syra för ingenting, musklerna bara krampar ihop under serier och det gör verkligen ont. I morse simmade vi en serie på 3000m med massa 200ingar. Så fort paddlarna åkte av kunde jag simma 50m okej utan smärta, men sen... Ojoj.. Det är ingen mjölksyra, fick inte upp min puls så speciellt högt, men musklerna bara sa ifrån. Latissimus dorsi och posterior deltiod bara sa, "nej du, inte idag Deniz, inte idag." Och med det blir jag utkastad från min första träning någonsin för det såg ut som att jag inte försökte tydligen..
 
Men imorgon blir det tävling och syra!
 
100br
500fr
100ry
300me
100fj
100fr
 
Allt från pall, allt max. Tider kommer läggas ihop och vi kommer få en vinnare. Inte fan blir det jag med den där 500.. Allt är yards dock.. Thank god! Mål? Under minuten på 100br! Notering - 59.5 på första tävlingen förra året 22a oktober. Får se hur nära vi kan vara på träning!
 

När träningen blir tuff får man se tillbaka på det ljusa.

Det är inte enkelt nu. Inga pass är "mina" pass. Det är långt, hårt, med snabba starttider (för mig). I USA greppar man inte riktigt att det finns olika simmare som klarar av olika saker. Därför ligger jag och sliter hårt, medan andra kan glida igenom ett pass på 7500m långbana. 
 
Min kropp är inte där den var för 6 år sedan då jag kunde ligga och gneta och köra på. Den har nu blivit mycket mer anaerobt anpassad och sprintig. Absolut håller jag med om att jag ska fortsätta simma långa pass, men inte på samma starttider som en distanssimmare på collegenivå. Sprintsimmare är en helt annan idrottare än en distanssimmare. 
 
Men men. Dagarna går och det blir tuffare. Då är det skönt att artiklar som denna existerar:
 
Deniz sköna silverskräll.
 
 

Styrkepass.

Planerna för den här terminen är att ta min licens för personlig träning och sedan praktisera till våren. Men jag har redan en del kunskaper i programbyggande, och jag har hjälp Sebastian med hans upplägg med träning. Det som är väldigt annorlunda är att vi periodiserar mycket så det inte blir enformigt och fokuserar starkt på dom 3 första övningarna på passet. Så här ser hans upplägg ut denna säsong:
 
 
Nu har hans 3-veckor hårda period börjat med 4 pass i veckan då vi splittar upp ben och överkropp för sig. Så här ser hans schema ut dom kommande veckorna:
 
 
Vad tycks? Kan jag bli en bra personlig tränare och motiverande coach i framtiden tro?

Foam roll.

Senast inhandlade:

 
Detta ska hjälpa mycket med återhämtning. Framförallt nu när det är hårt gym och benen verkligen blir nedkörda. Se det som en liten massör som ligger hemma och väntar på dig. Du kommer hem, lägger dig ner, och börjar rulla på honom. 
 
För ni som vet är vår muskulatur omringad av fascia - en bindvävnad. Den håller våra muskler på plats. När man masserar och foam rollar töjer man ut fascia och således får musklerna mer "andrum." Dom får även mer plats att växa i. Tänk er en påse med bröd. Man stoppar i och stoppar i tills det inte får plats. Fascia är brödåpsen som kan töjas ut, och musklerna kan få växa i fred. Därför är även stretching viktigt, inte vara i form av flexibilitet, men även för muskeltillväxten. Hoppas ni lärt er något! 

Drogtest.

Lite lurigt att få sms kl. 22.00 igår kväll med information om drogtest. För 2 veckor sedan sa idrottsdepartementet att det skulle vara 3-4 slumpässiga drogtester med 4-6 idrottare per sport. Nu vart hela killarnas simlag testat.

Motiv? Vi är 27 killar och om några veckor ska det bara finnas 23 kvar. En har fått kicken redan och 4 har slutat.

Sedan fick en till kicken i somras. Rent regelmässigt får inte tränarna göra så, utan vi måste vara i säsong. Nu är den här killen fortfarande på stidendium och det verkar som att han kan vara inblandad i droger nu tyvärr. Min gissning är att tränarna vill ha en "laglig" anledning att få bort honom. Sen dök han heller inte upp imorse. Får se hur det blir med det.

Och ni som känner mig väl kanske också kan gissa att jag hade lite bekymmer att klämma ur den gula randen.. obehagligt minsann när en gubbe står och kollar på!

Min transformation på ett år.

Mycket har hänt med min kropp på ett år. Jag har blivit snabbare, starkare, och mer tålig för hårt jobb. För ett år sedan kunde jag inte springa, inte göra knäböj, inte sprinta frisim eller fjäril - idag jag kan göra allt (inte lyfta allt för tungt på knäböj).
 
För ett år sedan har vi test i gymmet. Förra veckan hade vi samma test förutom plankan. Här kommer skillnaderna:
 
                                                           2011                                               2012
 
Höghopp jämnfota från stillastående: 25.5 inches = 64.7cm                  26.7 = 67.8cm
 
Långhopp jämnfota från stillastående: 8ft 5.5 inches = 2.58m               8ft 8.5 = 2.65m
 
Pull-ups:                                              18                                            28
 
Armhävningar - bröst till näve:             64                                            78
 
Sit-ups:                                                57 (måste ha fuskat)                  55
 
---
 
Här får ni även en kalkulation på min dåvarande vikt och kroppsfett och min nuvarande:
 
Detta kan bli krångligt, men jag kommer använda ett räknesätt som visar hur mycket jag gått ner i fett, så ni kan få en inblick av hur mycket muskelmassa som har lagts på.
 
2011      Kroppsvikt - 73.1kg     Kroppsfett - 12.5%
 
Massa kroppsfett: 73.1x0.125 = 9.1kg fett
 
Mager kroppsmassa: 73.1 - 9.1 = 64kg
 
2012      Kroppsvikt - 75.9kg     Kroppsfett - 7.3%
 
Dagens magra kroppsmassa (%): 100% - 7.3% = 92.7%
 
Vad min vikt skulle ha varit om jag bara gått ner i fett utan att gå upp i muskelmassa:
 
64 / 0.927 = 69.0kg
 
Alltså har jag på ett år gått ner 5.2% kroppsfett och lagt på 6.9kg muskler. Jag ska fortsätta jobba hårt och se hur jag kommer ligga till December.
 
Kommentera gärna om ni har frågor. Dessa siffror är inte påhittade, utan det är ren fakta med korrekt och enkel matematik.
 
 
 
 
 
 

Yoga.

Jag har pratat med vår nya assisterande tränare, Sonya och vi ska komma fram med en plan om hur jag ska bli mer flexibel. Äntligen ska jag ta tag i detta och fixa till mitt bröstbentag och stream-line. Från en silvermedalj till en guldmedalj i sommar kanske?

Vi ska göra ett schema om vilka kvällar jag kan gå med henne och göra Birkam-yoga. Man är i ett rum som är mellan 37-43°C i 60% luftfuktighet. Detta ska tydligen vara bra för leder och avslappnande för muskler som kan töjas med enkelhet. Kommer bli nice! Man måste ju testa nya saker om man vill fortsätta utvecklas. Kroppen klarar bara så mycket med samma träning till förändringar sker, vare sig det är i vattnet, gymmet, eller utanför träningen. Detta skall bli intressant!
  

Träningen börjar ta sig.

Dagens pass:

1h gym.

24x25 st 35 ryggsimsdrills
16x50 rygg st 45 #1-3 teknik #hårt

Huvudserie (allt i ett utan extra vila)

1000 (200fr/200ry/150fr/150ry/100fr/100ry/50fr/50ry) st 13 min
6x50 st 1min - udda 25 UW/25ben, jämna mitten 25 max ben
800 (200fr/50br/150fr/100br/100fr/150br/50fr) st 11 min
6x50 som ovan
600 (200fr/50fj/150fr/100fj/100fr) st. 9
6x50 som ovan
400 medley max (hade 4.33 i yards - blir ca 5.01 i kortbana meter)

4x25 br arm
4x50 br arm
100 avsim.

---

Imorgon är det landstyrka. Förmodligen springer vi uppochner i vår stora fotbollsstadium som tar 75,000 människor. SKOJ!

Sjukdom.

Det började för ungefär en vecka sedan med en lätt hosta och halsont. Gick till läkaren och fick lite medicin, det gick över, men dom varnade mig att det tar ca 10 dagar att känna av ett virus som kommer in i kroppen. Sant som det verkade fick jag hög feber på lördagskvällen med 38.5°C. Stackars lilla mig låg i soffan med tröja och mysbyxor, inlindad i en filt. Så snälla som mina rumskompisar var tog dom väl hand om mig.

Nu är jag halvt tillbaka alla fall. Tränade idag dock. Gick helt ok. Svettades som en gris dock. Landstyrkan börjar nu trappas upp sakta sakta. Och simträningen styrs fortfarande av sistaårsstudenterna till onsdag, då tränarn tar över igen!

RSS 2.0