En glad Deniz är en snabb Deniz.

Första tävlingen avklarad efter en tuff vecka. Både i vattnet och skolan. Det har inte blivit mycket sömn faktiskt, men trots det simmades det bra för att vara den första officiella tävlingen. 
 
100br var helt klart bäst. Kändes sisådär. Andra 25 var helt klart bäst. Måste jobba bättre på UV-draget tydligen. Var lite mesig där tyvärr.
Första tävlingen förra året: 59.52 - 27.68 ut 31.84 hem
Första tävlingen i år:         58.91 - 27.47 ut 31.44 hem
 
200br var lite feg. Hamnade i ett segt tempo och fick inte upp den riktigt. Men trots det nöjd.
Första tävlingen förra året: 2.13.94 - 30.67, 34.17, 34.52, 34.58
Första tävlingen i år:         2.12.75 - 29.34, 33.37, 34.86, 35.18
När jag jämför är det lite komiskt att jag tycker att jag slöade ut första 50.
 
Om 2 veckor ska vi simma Bakersfield och USC i Kalifornien. Veckan därpå blir det en långhelgstävling i Long Beach, och därpå kommer SM!
 
---
 
Jag saknar min hemmastad.
 
 

Ännu en bra träningsdag!

Pass nummer 4 och 5 på raken som är sprintbaserad. Vad händer?
Huvudserier:

Måndag morgon:
Ben: 
3x 200+3x100 st 4min+2.15 - hårt

Sprint:
3x - varv 1&2 bröst (1 med fenor) 3 frisim
Slang: 3x7 cykler max + 1x25y max st. 1min
2x25 max st. 1.15

Måndag eftermiddag:

4x50fr 200 fart st. 1.15
2x75br 100 fart (gå ut på sista 50fart var ute på 29.4 på båda - ca. 32.5 i 25a) st. 3min
2x150 fr med paddlar st. 2.30 puls (1) 160 (2) 140
4x25fr max st 1.15
4x50br (hemgångs 50 på 100ing - 28.7 & 29.4)
2x100fr med paddlar puls (1) 160 (2) 140
4x12.5fr max st 1.15
2x25br max st 1.30 (13.3 & 13.1)
4x50fr med paddlar st 40/45/50/55

En kanondag. Jag ligger på tider jag gjorde strax innan toppning förra året och nästan 1-1.5s snabbare än förra året på liknande serier. På SM i vintras gick jag hem på 32.70 i laget när jag hade 1.01.70. Så kan jag ligga under 29.5 fart på träning kommer jag hem på under 32.5. Ut på 28.9, då blir det 1.01.40 individuellt. Det tar man otoppad. SM kan med andra ord gå undan ändå! Håll utkik.

When did your heart go missing?

How ironic.

Mycket att läsa.

Vill man ha i sig kunskap måste man läsa. Dom kommande 2 veckorna kommer det bli otroligt mycket läsande. Framförallt om styrketräning och sprintsimning. Jag gör ett forskningsprojekt i min styrkekurs på hur styrketräning påverkar styrketräning för sprintsimmare. Ett ämne som inte är allt för djupt känt för positiv fakta. Men jag har nu hittat 8 forskningsbaserade artiklar jag skall gå igenom och skriva en 10 sidors uppsats på.
 
Jag hjälper ju Sebastian med hans styrkeschema fram till SM. Får se hur det går. Tyvärr kan jag inte vara med honom och korrigera och hjälpa till i person, vilket är ett stort minus, men han verkar sköta sig. En dag vill jag ju helst sammarbeta med Svenska Simförbundet och andra klubbar och hjälpa deras idrottare att utvecklas så effektivt som möjligt med rätta upplägg och övningar specifika till personen och idrotten. 
 
I vår kommer jag kontakta Nick Folker som är Cal Berkleys styrke- och konditions specialist. Eftersom jag kommer ha samma certifikat som honom tänker jag höra och lära mig lite om hur dom bygger sina säsonger. För er som inte vet har Cal vunnit NCAA 2 år i rad för både killar och tjejer, vilket aldrig har hänt. Denna säsong är dom igen favoriter. Så någonting måste dom göra rätt i gymmet. 
 
Med den informationen hoppas jag kunna hjälpa Svensk Simning till helt nya höjder. Allt handlar ju om att göra alltid smart, periodiserat, specificerat, och individualiserat. 
 
 
Så mycket är det att läsa om styrketräning och simning, samt hur periodisering fungerar på ett vetenskapligt perspektiv.

vad skulle man göra utan musik egentligen?

Det finns så himla mycket bra musik där ute som jag har glömt bort verkligen. Jag vet inte om det är möjligt för mig att klara mig en vecka utan musik alltså. Dock har jag ändrat genre jag lyssnar på och är tillbaka på slutet av högstadiet/början av gymnasiet. Lyssnandet består mucket av:

Red Hot Chili Peppers

Bad Raiders (Shooting Star är väldigt bra)

Passion Pit (Fold In Your Hands - bra)

The Kooks

Two Door Cinema Club -Grymma!!! Framförallt You're Not Stubborn, What You Want & This Is The Life.

Lazy sunday.

Jag har haft det riktigt körigt dom senaste 2 veckorna med plugg! Så nu har jag just blivit klar med träningsdoseringskursen - A. Så denna söndag var bara Deniz-time! Gjorde ett quiz bara, och sedan spenderades  resten av dagen i underkläder och i sängen i princip. Det var jag värd!
 

Fredagens och lördagens pass.

Äntligen börjar fartträningen komma igång. Tråkigt nog är mina fötter fortfarande dåliga, vilket betyder att det inte blivit något bröstben på ett tag. Ska börja med det igen nu i veckan då vår första tävling är på lördag. Men här är dom 3 senaste huvudserierna (pappa & mamma - ni förstår inte simning så ni behöver inte läsa vidare):

Fredag morgon (långbana):
3x
300 perfekt teknik med paddlar. Stanna om det behövs - men gör allt med perfektion.
Med slang + fenor: 3x (10s maxben rakt in på 5 cykler max)
2x25 max utan fenor

Tyckte om den serien.

---

Fredag eftermiddag (kortbana):
3x
2x25 med fenor max st. 1min
50 max st. 2min
150 med paddlar perfekt teknik - puls inte under 140 st. 3min
50 max st. 2min
2x25 max st. 1.15

Det var jobbigt! Börjar komma in i frisim mer och mer. Inte enkelt för mig, men definitivt på bättringsväg!

---

Lördag morgon (långbana) - ett av mitt livs värsta pass:
Allt med fenor och paddlar (inga paddlar på bröst)
10x
100 max (ligg på eller under långbanepers) st. 2min
50 max ben
5 min vila

Körde var 3e bröstsim med frisimsben. Spydde efter 5e rundan - bara häften kvar då liksom. Det tuffa med denna serien var att laktathalten var verkligen hög hela tiden och den serien tog 75 minuter att genomföra. Så koncentrationsnivån var tvungen att vara hög hela tiden. Vilket pass alltså. Men coach var nöjd med mig. Hade 52.7 som bäst. Många på 54.1 och en på 56.2 (sista frisim). Bröstsim . 1.04.7, 08.1, 05.9, 06.2.

Bilder.


What happened?

Something unexplained things happen. There's just one life to live and there's no time to waste. Love is universal, but each couple is unique. 
 
 
I'm not ready to give up.

Härlig vinterkänsla.

För er som känner mig är jag en liten jul- och vinternörd. Jag uppskattar verkligen vinter så mycket mer nu när jag inte vart hemma under vintern dom senaste åren. Denna morgon var väldigt kylig! 0° skulle jag gissa faktiskt. Vi drog iväg till ett morgonpass. Kom hem. Vart hemma i 45 min, och om 15 min drar vi iväg till nästa träning.
 
Ska man ha avklart två träningspass i långbana innan kl 11.30? 
 
Sedan kl 13.30 blir den en låång hajk. Mina ben är helt slut.
 
Jag saknar Sverige just nu faktiskt. Hoppas alla har det bra där hemma!
 

Flagstaff.

Detta har nog varit den längsta lördagen i mitt liv. Upp 05.30 för frukost. Bussen åkte 06.45. Vi var framme vid poolen 09.15. Under hela resan pluggade jag för jag har hamnat efter så mycket. Direkt från bussen till insim, och sedan tävling i kortbana meter. 
 
Det blev 50br i lag - 29 små tror jag. 50br individuellt - 30.7. Båda lopp var vädligt stress. Helt ok utan någon sprintträning. 100fr i lag - 54.5. Dog som en gris. Var på väg under 53 upp till 75 såg det ut som. Men höghöjden tog där stop för mig! Visst, man dör i loppet, men sen är återhämtningen så himla tuff. Man är anfådd ett bra tag längre än vanligt.
 
---
 
Men det är otroligt vackert här. Vädret är ca. 19°C och det är mysigt. Vi hajkade även. Den var jobbig! Vi började på 6,500m och hajkade upp till 8,800m! Det tog mig 77min. Alltså, 9 m/s - uppåt. Så tänk er 10ans hopptorn. Klättra upp tills man kommit 2,300m över startläge! På toppen fanns lite snö också. 7°C var det där uppe också. Vi tog lite bilder som jag ska försöka lägga upp imorgon.
 
Jag har pluggat hela kvällen nu. Sååå trött!
 
God natt världen.

Mot höghöjd.

Nu när vi på väg till Flagstaff och Northern Arizona University med laget. Det kommet bli ett miniläger kombinerat med hajkar och tävling. Tävling blir det om 2h när vi går av bussen i 25m bassäng. Det är bara lagkapper och vet inte riktigt vilka sträckor det blir, men åtminstone 3 lopp.

Sedan blir det lite andra roliga aktiviteter. Jag kommer försöka hålla det så uppdaterat som möjligt! 2500m höjd blir det, så intressant blir det minsann.

Jobbigt att vakna till regn.

Nu börjar det bli "kallt" i Arizona. Man måste ha tröja på sig nu - till morgonträningarna. Annars är det fina 25-30°C  under dagarna. 
 
Så börjar det regna på morgon! Stör min vackra skönhetssömn! Inte okej Arizona, inte okej..
 
---
 
Har sluttenta snart i träningsdosering. Skönt att få den avklarad faktiskt. Sen är det bara 3 kurser kvar att fokusera på! Plus att jag får tisdag och torsdag ledigt. Jag är även i kontakt med en plats för praktik. Vill ha det överstökat så fort som möjligt!

Tack Henning.

Du vet alltid vad man ska säga i svåra stunder. Alltid har du kommit med goda råd. Även om jag inte ber om någon hjälp ställer du upp för mig. Det är högst uppskattat. Den personen jag är idag är tack vare dig. Du har varit med och uppforstrat mig och insett hur man ska bete sig med ödmjukhet. Utan dig hade jag helt klart varit en annan människa. Tack för att du alltid funnits där. Mina tankar är hos dig hela tiden!
 

Sun Devil for life.

Kolla in en video som gjorts om tatueringen. Jag och Jordan - kulstötare, 3-faldig NCAA Champion - intervjuades lite. Löjligt, men coolt.

Klicka här - Se på videon "Sun Devils for Life."
 

A broken heart hurts, but it's the memories that kill.

Jag borde fokusera mer på skolan än vad jag gör just nu, men vart är energin? Det är väl viktigare att bli glad igen än att pressa sig till något inte är lika viktigt.

Så, under några dagar har jag forskat lite och läst intressant fakta och forskning på lycka och framgång. Det är helt sjukt hur våra tankar påverkar oss. Universum har en kraft att forma sig efter våra tankar, bra som dåliga. Se framtiden, se något bra, ha det i huvudet. Förr eller senare kommer det att ske, i princip. 

Mycket intressanta saker som börjat få mig att inse vad som är viktigt i livet.

I don't think I am ready to give up yet.

Kärkelscitat som inspirerar.

"Love does not consist of gazing at each other, but in looking together in the same direction."  - Antoine de Saint-Exupery

 

"It is astonishing how little one feels alone when one loves."  - John Bulwer

 

"The most beautiful view is the one I share with you."  - Author Unknown

 

"Soul-mates are people who bring out the best in you.  They are not perfect but are always perfect for you."  - Author Unknown

 

 

"I love you like crazy, baby
'Cuz I'd go crazy without you."
~Pixie Foudre

 

“Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you're just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky his is to have you.... The one who turns to his friends and says, 'that's her.'” - Patsy Cline 

 

“When we're incomplete, we're always searching for somebody to complete us. When, after a few years or a few months of a relationship, we find that we're still unfulfilled, we blame our partners and take up with somebody more promising. This can go on and on--series polygamy--until we admit that while a partner can add sweet dimensions to our lives, we, each of us, are responsible for our own fulfillment. Nobody else can provide it for us, and to believe otherwise is to delude ourselves dangerously and to program for eventual failure every relationship we enter.” - Tom Robbins


En lugn helg hos familjen Vitez.

Efter allt som hänt denna veckan behövde jag komma iväg och rensa tankarna. Så nu är jag hemma hos Cody med hans underbara familj i deras fantastiska hus! Dom är så snälla och förstående och det går verkligen att prata med dom om allt! Dessutom fick hunden, Sunday ett litet bad precis. Hon vart inte alls glad!
 
 
Att komma bort en helg kändes som givet, men det väckte många minnen. Jag fick sova i gästrummet där jag och Eve spenderade hela Julen. Så jag fick bädda sängen ensam denna gång, och det var väl lite sådär känsligt.
 
Här är lite bilder från huset:
 
 

Ibland händer saker man inte kan förklara.

För er som inte förstår vad som händer så har tyvärr jag och Eve gjort slut och valt att gå vidare. Mycket har varit svårt för oss, och framförallt henne men distansen har helt enkelt bara tog kål på oss.
 
Jag är ledsen. Jag är chockad. Jag är fortfarande otroligt kär. Men det finns inget mer jag kan göra. Mina händer är knutna och mitt hjärta krossat. Men det är bara mänsliga känslor. Jag är nog inte ensam om det i världen. Det enda jag kan säga med säkerthet är att jag tror att detta är det största misstaget i mitt liv och jag kommer se tillbaka i framtiden och slå mig själv och kommer ha svårt att förlåta mig själv för allt som har hänt. Men jag ångrar inte alla våra år tillsammans med över 6 års minnen. 
 
Men livet fortsätter, och det är bara att se det från det ljusa. Vänner och familj är så otorligt viktigt så det finns inte. Livet kommer med smällar, men man kan inget än att fortsätta gå fram, sätta nya mål, och klara av dom. Jag har i mitt liv hittils levt upp till alla mina mål, socialt, skolmässigt, jobb, simning. Det är helt fantastiskt. Jag skäms inte över att säga det, men nu det är ett mål som har glidit ur min hand. Inte glad, verkligen inte. 
 
Men jag är även känd att vara jävligt stark i alla lägen och kan hantera situationer och anpassa till nya miljöer, vilket är ett stort måste nu när det händer så mycket i livet just nu med skola, simning, och jobb. Kommer jag ångra mycket av det jag gjort och sagt? Mycket möjligt. Men det är dags att se allt positivt. Ingen idé att tycka synd om sig själv och sympatisera. 
 
Så sympatisera fan inte för mig nu, men för er som följer bloggen kan det vara värt att veta.
 
 
Jag saknar vintern.
 
 
No more sobbing..I'm done.

End of Watch.

En riktigt, Riktigt, RIKTIGT bra film!
 
 
 
Såg den här med vänner precis. Skönt att få rensa huvudet och tänka på annat för en gång skull! Starkt rekommenderad, om den är ute i Sverige. 

RSS 2.0