Mycket att läsa.

Vill man ha i sig kunskap måste man läsa. Dom kommande 2 veckorna kommer det bli otroligt mycket läsande. Framförallt om styrketräning och sprintsimning. Jag gör ett forskningsprojekt i min styrkekurs på hur styrketräning påverkar styrketräning för sprintsimmare. Ett ämne som inte är allt för djupt känt för positiv fakta. Men jag har nu hittat 8 forskningsbaserade artiklar jag skall gå igenom och skriva en 10 sidors uppsats på.
 
Jag hjälper ju Sebastian med hans styrkeschema fram till SM. Får se hur det går. Tyvärr kan jag inte vara med honom och korrigera och hjälpa till i person, vilket är ett stort minus, men han verkar sköta sig. En dag vill jag ju helst sammarbeta med Svenska Simförbundet och andra klubbar och hjälpa deras idrottare att utvecklas så effektivt som möjligt med rätta upplägg och övningar specifika till personen och idrotten. 
 
I vår kommer jag kontakta Nick Folker som är Cal Berkleys styrke- och konditions specialist. Eftersom jag kommer ha samma certifikat som honom tänker jag höra och lära mig lite om hur dom bygger sina säsonger. För er som inte vet har Cal vunnit NCAA 2 år i rad för både killar och tjejer, vilket aldrig har hänt. Denna säsong är dom igen favoriter. Så någonting måste dom göra rätt i gymmet. 
 
Med den informationen hoppas jag kunna hjälpa Svensk Simning till helt nya höjder. Allt handlar ju om att göra alltid smart, periodiserat, specificerat, och individualiserat. 
 
 
Så mycket är det att läsa om styrketräning och simning, samt hur periodisering fungerar på ett vetenskapligt perspektiv.

Kommentarer
Postat av: malin

Gött att du har flaggan med dig i Usa! Viktigt :D

2012-10-23 @ 10:22:35
URL: http://malinjoannag.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0